Kawy ziarniste

Charakterystyka mieszanek kaw:


  Brasil Moka Crema Bar – kawa ziarnista składająca się w 50 % z ziaren Arabika i 50 % ziaren Robusta. Ziarna Arabiki są zbierane w Brazylii oraz Ameryce Środkowej, natomiast ziarna kawy Robusta to wyselekcjonowane gatunki azjatyckie. To kawa pozwalająca na zaparzenie doskonałego, tradycyjnego włoskiego espresso w ekspresach ciśnieniowych. Ziarna Arabiki nadają jej szlachetność, natomiast Robusta łagodzi kwasowy charakter ziaren Arabika i nadaje kawie mocy i charakterystycznego aromatu. Polecana do picia jako espresso, idealna do przygotowania kaw łączonych z mlekiem, gdzie pozostawia doskonały i intensywny aromat. Dodatkowym atutem tej mieszanki jest niepowtarzalna i gęsta crema, o wręcz niespotykanej grubości. Zastosowany rodzaj palenia to palenie typu średniego – tostatura media o długim czasie trwania – ok. 25 minut.
  Brasil Moka Miscela Oro – mieszanka zawierająca w 90 % ziarna Arabika oraz w 10 % składająca się z Robusty. Podobnie do mieszanki ‘Crema Bar’ ziarna kawy pochodzą z wyselekcjonowanych plantacji brazylijskich, jak również afrykańskich oraz azjatyckich. Mieszanka charakteryzuje się szlachetnym smakiem ziaren Arabika, który jest delikatnie wzbogacony o aromat i moc ziaren typu Robusta. Palenie typu tostatura media, trwające każdorazowo ok. 25 minut.
  Brasil Moka Miscela Bar – to kompozycja 80 % ziaren typu Arabika oraz 20 % ziaren typu Robusta. Ziarna kawy pochodzą z Brazylii, Ameryki Środkowej oraz Azji. Ta mieszanka pozwala na zaparzenie doskonałego espresso o zdecydowanym smaku i charakterystycznym aromacie. Podobnie do innych mieszanek, zastosowane palenie to tostatura media o długim czasie trwania.

MD Esspreso Mariusz Drabek

Ul. Emilii Plater 3B/20
41-103 Siemianowice Śląskie

Tel. 691 608 348
      695 659 644